Loading...

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Απάντηση των Αγανακτισμένων Πολιτών Καλαμάτας στην ανακοίνωση της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ


Με ένα κείμενο που συνδιαμόρφωσαν και ψήφισαν στη Λαϊκή Συνέλευση της Πέμπτης 21 Ιουλίου 2011 οι «Αγανακτισμένοι Καλαμάτας» δίνουν μια υποδειγματική απάντηση στην ανακοίνωση της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας με την οποία καταδίκαζαν τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των Αγανακτισμένων πολίτών στο πρόσωπο της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Νάντιας Γιαννακοπούλου. Η ανακοίνωση που δόθηκε στις τοπικές εφημερίδες είχε ως εξής:
Επιλέξτε το κείμενο για να το διαβάσετε σε μεγαλύτερη γραμματοσειρά.
Ακολουθεί η απάντηση της Λαϊκής Συνέλευσης των Αγανακτισμένων Καλαμάτας:
«Έχετε δίκιο αγαπητοί κύριοι υποστηρικτές της κυβερνητικής αδιαλλαξίας και αλαζονείας. Οι διαμαρτυρίες του λαού δεν ταιριάζουν στην “κοινοβουλευτική δημοκρατία σας”, που πλέον, ύστερα από την κοινοβουλευτική εκτροπή που διαπράξατε, έχασε και την επίφαση δημοκρατίας που είχε.
Οι όροι δημοκρατία και δημοκρατικές διαδικασίες χάνουν το νόημά τους αν δεν υποστηρίζονται από την πλειοψηφία της κοινωνίας. Είναι προφανές ότι η λαϊκή βούληση έχει αντικατασταθεί από τους κομματικούς μηχανισμούς, την ενισχυμένη αναλογική και εκπροσώπους που παίρνουν “γραμμή” από οπουδήποτε αλλού εκτός από το λαό. Προφανώς και αμφισβητούμε το ρόλο ενός κοινοβουλευτικού λειτουργού όταν αυτός δεν εκφράζει τη λαϊκή βούληση όπως θα όφειλε. Πόσο μάλλον όταν προεκλογικά ψευδόταν ασυστόλως όσον αφορά στις προθέσεις του. Ξεχνάτε εύκολα το «λεφτά υπάρχουν» με το οποίο υφαρπάξατε την Λαϊκή εντολή διακυβέρνησης. Ξεχνάτε πως το 80 και πλέον τις εκατό του κόσμου, είναι αντίθετο με την πολιτική σας. Ξεχνάτε ακόμα, και αυτό είναι τραγικό, πως και αύριο εδώ θα είμαστε.
Η έκφραση «Ο βιασμός της βούλησης εκλεγμένων αντιπροσώπων μας δεν ανήκει στο σήμερα» είναι τουλάχιστον ειρωνική. Με ανεργία μεγαλύτερη του 25 %, αδυναμίες και ανισότητες στο ασφαλιστικό σύστημα, ελαστικού τύπου εργασιακές σχέσεις και τραγικές ελλείψεις στου τομείς της υγείας και της παιδείας, με την απόλυτη ατιμωρησία όλων των πολιτικά και ποινικά υπεύθυνων για την κατάντια μας, ο βιασμός αφορά μάλλον την ζωή και το μέλλον του πολίτη και όχι της ανύπαρκτης βούλησης των «δήθεν εκπροσώπων» του. Και λέμε δήθεν, γιατί κάθε Αντιπρόσωπος του Λαού σε μια δημοκρατία, δεν έχει προσωπική βούληση, αλλά οφείλει να μεταφέρει τη Λαϊκή βούληση, η οποία στην προκειμένη περίπτωση ήταν ακριβώς αντίθετη από τη στάση των βουλευτών σας. Επομένως, εσείς καταπατάτε κάθε δημοκρατικό θεσμό.
Στην ανακοίνωση σας δεν περιγράφετε που και με πιο τρόπο ξεπεράστηκαν τα όρια της ευπρέπειας ώστε να το αντιληφθεί και να το κρίνει ο αναγνώστης. Οι μαρτυρίες και το οπτικοακουστικό υλικό διαψεύδουν πανηγυρικά τις κατηγορίες σας. Αλλά δεν φαίνεται να δείχνετε παρόμοια ευαισθησία και απέναντι στους εκατοντάδες συμπολίτες μας που βασανίστηκαν ανηλεώς από τις ομάδες καταστολής του Αρχηγού σας, που ψεκάστηκαν με τόνους καρκινογόνα χημικά, μέσα φυσικά στα πλαίσια της στρεβλής σας αντίληψης για τους αγώνες του Λαού για την κατάκτηση της Δημοκρατίας που τόσο κίβδηλα επικαλείσθε. Τα καταδικάζετε αγαπητοί κύριοι ή όχι;
Οι αξίες μας περιέχουν και την ευπρέπεια και το ήθος και την ευγένεια και τον πλούτο και πολλές άλλες έννοιες όπως εμείς τις αντιλαμβανόμαστε και όχι εσείς, που τον πλούτο τον ορίζετε ως κατοχή χρήματος και συναφών «αξιών». Άξιος ο μισθός σας. Σας καλούμε να αναζητήσετε τη χαμένη αξιοπρέπεια, τις αρχές και το ήθος σας. Ίσως έτσι μπορέσετε να καταπολεμήσετε την υπεροψία σας και να πράξετε σύμφωνα με τις απαιτήσεις των πολιτών αυτής της χώρας και όχι με αυτές των αφεντικών σας. Σας καλούμε λοιπόν να παραιτηθείτε τώρα. Είναι το ελάχιστο και πιο τίμιο που μπορείτε να πράξετε πλέον.»
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ!!!

Η παρέα των Αγανακτισμένων Καλαμάτας που δημιούργησε τις Μάσκες σας καλεί να συμμετέχετε κι εσείς σήμερα στις 9.00, έξω από το Κάστρο Καλαμάτας στο δρώμενο σιωπηλής διαμαρτυρίας τους.


Μάσκες θα υπάρχουν για όλους! Για όλους τους πολίτες που βλέπουν τα όνειρά τους να καταρρέουν και τα δικαιώματά τους στη ζωή να καταπατώνται βάναυσα!

Ο καθένας μόνος του μια σταγόνα,
όλοι μαζί ΜΙΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ!!!

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΜΑΣΚΕΣ: Όταν η ΣΙΩΠΗ γίνεται ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ...

Εκκωφαντική Σιωπή επικράτησε την περασμένη Κυριακή το βράδυ, έξω από το Κάστρο της Καλαμάτας κατα την είσοδο του κοινού του 17ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού, μιας πολιτιστικής εκδήλωσης παγκόσμιου ενδιαφέροντος που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι στην πολή της Καλαμάτας.

Ανεβαίνοντας στο κάστρο το κοινό αντίκρυσε στην είσοδο ένα συγκλονιστικό στην ακινησία του και την σιωπή του θέαμα. Μια ομάδα 9 ατόμων από τους Αγανακτισμένους Καλαμάτας στέκονταν λευκοντυμένοι, αλυσοδεμένοι και με λευκές μάσκες στα πρόσωπα ο ένας δίπλα στον άλλο, χωρίς να μιλάνε.

Τα εννιά άτομα είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα με λευκές μάσκες και φορούσαν λευκά μπλουζάκια με μια διαφορετική λέξη γραμμένη πάνω του το καθένα σε τρεις γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά. Τα μπλουζάκια έγραφαν τις λέξεις: ΟΝΕΙΡΑ, ΕΛΠΙΔΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΙΣΟΤΗΤΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΜΕΛΛΟΝ. Ταυτόρχρονα, τα άτομα έιχαν όλα αλυσίδες στα χέρια τους για να συμβολίσουν το ό,τι οι παραπάνω ένοιες και ιδανικά είναι δέσμια της πολιτικής των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών.


Οι αντιδράσεις ου κόσμου ήταν ποικίλες: έκπληξης, επιδοκιμασίας, απορίας και λίγες απαξίωσης... Παρόλ'αυτά, όποια κι αν ήταν η αντίδραση στην κίνηση αυτή των παιδιών, η σιωπή τους "αντήχησε" εκκωφαντικά σε όλη την πόλη της Καλαμάτας και στις καρδιές πολλών συμπολιτών μας.


Η σιωπηλή διαμαρτυρία των παιδιών θα επαναληφθεί την Πέμπτη, 21/7/2011, τελευταία μέρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού στο Κάστρο Καλαμάτας. Τα παιδιά σας καλούν "ΝΑ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΗΣΥΧΙΑ"...


"...Δεν μιλούσαν, δεν φώναζαν. Απλά στέκονταν εκεί και κοιτούσαν αμίλητοι τους γκρι στρατιώτες. Και αυτή η σιωπή, έκανε τόση φασαρία, σαν δέκα κανόνια μαζί. Ο ήχος της σιωπής, τρύπησε τα αυτιά των στρατιωτών σαν τρυπάνι. Προσπάθησαν να κρατηθούν ο ένας απ΄τον άλλον, έβαλαν τις ασπίδες τους μπροστά τους για να σταματήσουν τον ήχο, αλλά αυτός δυνάμωνε…δυνάμωνε και τα αυτιά τους πονούσαν τόσο, που στο τέλος το έβαλαν στα πόδια."                                    (απόσπασμα από το "Παραμύθι της Πλατείας", της Ανθούλας Αθανασιάδη)



Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Δημόσια κατακραυγή της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νάντιας Γιαννακοπούλου.


Χθες το βράδυ, οι Αγανακτισμένοι Καλαμάτας "ξεφώνησαν" τη βουλευτή Μεσσηνίας του ΜΠΑΤΣΟΚ που παρακολούθησε το Φεστιβαλ Χορού Καλαμάτας, με συνθήματα όπως:

-ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΣ, ΡΕ ΝΑΝΤΙΑ - ΚΑΤΑΝΤΙΑ, ΚΑΤΑΝΤΙΑ!

-ΣΗΜΕΡΑ Η ΝΑΝΤΙΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΧΟΡΟ, ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΩΡΑ ΛΗΣΤΕΥΕΙ ΤΟ ΛΑΟ!

-ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΧΟΡΕΥΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΔΑΝΕΙΚΑ!!

-ΜΝΗΜΟΝΙΟ- ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ, ΝΑΝΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΟΥ ΗΣΥΧΙΑ!!

Μπουκάλια, όπως γράφτηκε σε κάποια μπλογκ, δεν πετάχτηκαν και πολύς από τον κόσμο που παρακολουθούσε το φεστιβάλ συντάχτηκε με τους Αγανακτισμένους και αποδοκίμασε κι αυτός τη βουλευτή.





Στο μεταξύ αίσθηση και ειρωνικά σχόλια μεταξύ πολιτών προκάλεσε συνέντευξη που έδωσε ο σύζυγός της σε γνωστό λάιφσταϊλ περιοδικό. Σ'αυτήν αναφέρει ότι η σύζυγος του και βουλευτής του Πασόκ Νάντια Γιαννακοπούλου πάσχει από κατάθλιψη: «η έντονη δυσαρέσκεια του κόσμου και οι προπηλακισμοί πολιτικών προσώπων έχουν φέρει τη σύζυγό μου σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση» τόνισε ο γνωστός ηθοποιός.

Όπως αποκαλύπτει η Νάντια βρίσκεται ένα βήμα πριν από το να πέσει στην κατάθλιψη: «Βλέπει τους ανθρώπους που δεν είναι καλά, που δυσκολεύονται στην καθημερινότητά τους και αυτό την κάνει πολύ σκεπτική  για το ρόλο της στο Κοινοβούλιο. Άλλωστε οι δυνατότητες των βουλευτών είναι περιορισμένες» τονίζει.

ΤΙ ΛΕΣ, ΡΕ ΝΑΝΤΙΑ!!! ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΡΓΟΙ, ΦΑΓΑΜΕ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ, ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΝΙΩΣΑΜΕ ΤΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ!!!

Άλλωστε αν δεν έχουν "περιορισμένες δυνατότητες" οι βουλευτές του Κυβερνώντος κόμματος, ποιός 
έχει; Εμείς οι ΠΟΛΙΤΕΣ;;;

Τα σχόλια δικά σας...

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

GOLFLAND, Ένα ντοκυμαντέρ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Μεσσηνία.

Οι Αγανακτισμένοι και στην Καλαμάτα αποφάσισαν στα πλαίσια των καλοκαιρινών τους δράσεων να καθιερώσουν τις Κυριακές ως Βραδιές Προβολών ταινιών, ντοκυμαντερ, κ.α.

Αυτή την Κυριακή, 17/7/2011, στις 10.00 θα προβληθεί το ντοκυμαντέρ "GOLFLAND", που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή της Μεσσηνίας, μιας και θίγει ένα θέμα εξαιρετικά καίριο και προκλητικό, για το οποίο δυστυχώς λίγοι συμπολίτες μας γνωρίζουν. Το πρωτότυπο θέμα της ταινίας Golfland? αφορά τους εξωφρενικούς τρόπους με τους οποίους «επελαύνει» η τουριστική ανάπτυξη.

Πρόκειται για ένα άγνωστο, αλλά και ιδιαίτερα κρίσιμο ζήτημα. Οι προσπάθειες αναβάθμισης του τουρισμού μέσα από ποικίλες επενδυτικές προσπάθειες δημιουργίας γηπέδων γκολφ, ξενοδοχείων και παραθεριστικών κατοικιών, έχουν προκαλέσει σε πολλές περιπτώσεις την οργή της τοπικής κοινωνίας και των οικολογικών οργανώσεων.

Οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ ταξίδεψαν σε 5 μέρη της Ελλάδας, προκειμένου να αναδείξουν μέσα από διαφορετικά μεταξύ τους παραδείγματα τις προσπάθειες δημιουργίας θερέτρων γκολφ στην Ελλάδα. Τα μέρη αυτά είναι: Αταλάντη (εκκρεμεί η έγκριση μιας τέτοιας επένδυσης), Βόλος (οι τοπικές οργανώσεις φαίνεται να το πάγωσαν το θέμα), Χαλκιδική (φορείς προσέφυγαν στο ΣτΕ και το σταμάτησαν), Χερσόνησος Κρήτης (φτιάχτηκε ένα γκολφ χωρίς άλλες οικιστικές εγκαταστάσεις, όπως συνήθως επιδιώκεται), Πύλος (η πρώτη τέτοια μεγάλη επένδυση που υλοποιείται στην Ελλάδα).






Για την αξιοπιστία των επιχειρημάτων προσεγγίστηκαν οικολογικές οργανώσεις, επιστήμονες υπέρ και κατά, οι ίδιοι οι επενδυτές ή εκπρόσωποί τους, καθώς και πολιτικοί παράγοντες. Συναφής με το θέμα και η κατακλείδα της ταινίας, όπου παρουσιάζονται οι προθέσεις της λεγόμενης αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας εν μέσω του νομοσχεδίου fast-track.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΌ ΤΟΥ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ, την πανεπιστημιακό κ. Νέλλυ Ψαρρού, η ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών είναι το σημαντικότερο, απ’ ό, τι φαίνεται. «Οι τοπικές κοινωνίες, όπου έχουν ενημερωθεί επέλεξαν να αντιδράσουν. [...] Στις περιοχές που δεν ενημερώθηκαν, συνήθως εκεί προχωρούν τα έργα, όπως στην Πύλο. Οι τοπικές κοινωνίες δεν έχουν δουλειά και είναι έτοιμες να πιστέψουν τον οποιονδήποτε, ειδικά όταν δεν ψάχνουν το θέμα»._

Η ταινία διαρκεί λίγο παραπάνω από μία ώρα.

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ, ΜΙΑ ΚΑΙ ΘΙΓΕΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΑΜΕΣΑ.


Πληροφορίες για την ταινία , (κλικ)
Πληροφορίες για την ιστορία, πίσω από την ταινία(κλικ)
και .....ολόκληρη η ταινία, εδώ: 

ΑΠΟΦΑΣEIΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 23ης ΜΑΡΤΙΟΥ, 11/7/2011

Μετά από συζήτηση και προτάσεις, που ακολουθήθηκαν από ψηφοφορία, η λαϊκή συνέλευση της Πλατείας 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα αποφάσισε τα παρακάτω:

1. Να γίνεται λαϊκή συνέλευση για το υπόλοιπο του καλοκαιριού μία φορά την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη, 10 μ.μ.

2. Όλες τις υπόλοιπες μέρες της κάθε εβδομάδας ως το τέλος του καλοκαιριού θα πραγματοποιούνται διάφορες δράσεις στην πλατεία, ώστε αυτή να παραμείνει ζωντανή, σύμφωνα με προτάσεις που διατυπώθηκαν και θα διατυπωθούν.

3. Προς το παρόν, κάθε Τρίτη θα οργανώνονται Θεματικές Βραδιές με παρουσιάσεις από ομάδες εργασίες διαφόρων θεμάτων, όπως υγεία, παιδεία, κλπ. Την Τετάρτη θα είναι Bραδιά Ενημέρωσης, με ενημέρωση από ομάδα εθελοντών για την τρέχουσα επικαιρότητα της προηγούμενης εβδομάδας και η Κυριακή θα είναι Βραδιά Προβολών.

Αυτή την Κυριακή, 17/7/2011 θα προβληθεί το ντοκυμαντέρ "GOLFLAND", που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή της Μεσσηνίας, μιας και θίγει ένα θέμα εξαιρετικά καίριο και προκλητικό, για το οποίο δυστυχώς λίγοι συμπολίτες μας γνωρίζουν. Το πρωτότυπο θέμα της ταινίας Golfland? αφορά τους εξωφρενικούς τρόπους με τους οποίους «επελαύνει» η τουριστική ανάπτυξη.Οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ ταξίδεψαν σε 5 μέρη της Ελλάδας, προκειμένου να αναδείξουν μέσα από διαφορετικά μεταξύ τους παραδείγματα τις προσπάθειες δημιουργίας θερέτρων γκολφ στην Ελλάδα. Ένα από αυτά είναι και η Πύλος και φυσικά το COSTA NAVARINOη πρώτη τέτοια μεγάλη επένδυση που υλοποιείται στην Ελλάδα.



Καλούνται όλοι να συνεισφέρουν με τη συμμετοχή τους στις ομάδες εργασίας, τη γραμματεία και τον καθαρισμό της Πλατείας. 

Η ΠΛΑΤΕΊΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ ΗΡΘΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ!!!

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ 2ΗΜΕΡΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Το 2ήμερο 9 και 10 Ιούλη 2011 μαζευτήκαμε σε μια διαδικασία απολογισμού λαϊκές συνελεύσεις από όλες τις περιοχές, σύμφωνα με το κάλεσμα της Λαϊκής Συνέλευσης της πλ. Συντάγματος της 3/7/2011. Ήρθε εικόνα για τις θέσεις, τη λειτουργία και τις δράσεις από 48 συνελεύσεις, 36 την πρώτη μέρα και 12 τη δεύτερη μέρα. Από αυτές ήταν 24 από τις πόλεις της περιφέρειας και 24 από περιοχές της Αττικής, οι περισσότερες με αποφάσεις τους. Αντιπροσωπεύτηκαν όλες οι μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και εκτιμούμε θετική και αντιπροσωπευτική την ανταπόκριση, παρότι γνωρίζουμε ότι λειτουργούν ή ξεκινούν και πολλές ακόμα λαϊκές συνελεύσεις και σε άλλες περιοχές.
Από τη συζήτηση επιβεβαιώθηκε η θέληση όλων να συνεχίσουμε, να επικοινωνούμε και να συντονίζουμε τη δράση μας. Ήρθε πλούσια εικόνα από τις δράσεις διάφορων περιοχών για το κεντρικό μας στόχο και για πολλές δραστηριότητες για κεντρικά και ιδιαίτερα προβλήματα.

Είμαστε στις πλατείες της χώρας γιατί αποφασίσαμε να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, γιατί πλέον δεν εκχωρούμε σε κανέναν το δικαίωμα αυτό. Αυτό το στοίχημα κληθήκαμε να το κερδίσουμε και θα το κερδίσουμε.

Και θα το πετύχουμε με τη συμμετοχή μας, τον άμεσο έλεγχο και την αυταπάρνηση μας.

Με την αυτοργάνωση μας και την άμεση δημοκρατία των πλατειών, δημιουργούμε τους δικούς μας αντιθεσμούς που βασίζονται στην κοινωνική αλληλεγγύη, τη δικτύωση, τη συντροφικότητα, την αγωνιστικότητα.

Συναντηθήκαμε για να ανταλλάξουμε εμπειρίες και ιδέες. Συναντηθήκαμε να συνδιαμορφώσουμε την κοινή μας πορεία ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης, της Τρόικα και των κάθε λογής αυλικών τους. Ενάντια στην βία της φτώχειας και της ανεργίας. Ενάντια στη βία της συντριβής του κοινωνικού κράτους. Ενάντια στη βία της κρατικής καταστολής. Ενάντια στη βία των επιταγών του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, των μνημονίων, και όλων των μέτρων τους.

Συμφωνήσαμε στην ανάγκη κοινής δράσης και συντονισμού. Συμφωνήσαμε στην ανάγκη σχεδιασμού για να κάνουμε πράξη το αίτημα για Άμεση Δημοκρατία, για λαϊκή αυτοργάνωση παντού.

Το αίτημα για Λαϊκές Συνελεύσεις παντού, στις πλατείες, στους χώρους δουλειάς, στους χώρους σπουδών είναι προμετωπίδα του αγώνα μας.

Το Σύνταγμα και η Λαϊκή Συνέλευση του, είναι μέχρι στιγμής το σημείο αναφοράς του κινήματος των πλατειών. Θα μπορούσε ωστόσο να μετεξελιχθεί σε ουσιαστικό κέντρο, και σημείο συνάντησης όλων των αγωνιζόμενων κοινωνικών και εργασιακών χώρων. Κινούμαστε σε αυτή την κατεύθυνση και θέλουμε το ίδιο να συμβεί και σε άλλες πλατείες της χώρας.

Προτείνουμε στο πλαίσιο του συντονισμού του κινήματος, τακτική επικοινωνία των Λαϊκών Συνελεύσεων μεταξύ τους, ακόμα και κοινές Συνελεύσεις, σε όποιες περιοχές κρίνεται αναγκαίο να γίνει αυτό. (π.χ. ξεπούλημα Ελληνικού, δημιουργία Χ.Υ.Τ.Υ Φυλή – Γραμματικό – Κερατέα κ.ο.κ.)

Το website που δημιουργήθηκε στην πλατεία Συντάγματος και ψηφίστηκε από την Λαϊκή Συνέλευση της πλατείας Συντάγματος, το amesi-dimokratia.org, είναι το σημείο αναφοράς των Λαϊκών Συνελεύσεων πανελλαδικά. Μέσα στο site η κάθε Λαϊκή Συνέλευση έχει τη δυνατότητα ανάρτησης δημοσιεύσεων και αποφάσεων της κάτω από το διακριτικό της τίτλο, για παράδειγμα υπάρχει χώρος της Λαϊκής Συνέλευσης Κορίνθου – Θεσσαλονίκης και αντίστοιχα για κάθε συνέλευση. Είναι το εργαλείο μέσω του οποίου επικοινωνούμε, ανταλλάσουμε απόψεις και προβληματισμούς, επιλέγουμε δράσεις.

Οι μάχες που μέχρι τώρα δώσαμε και η επίθεση που δεχτήκαμε δυναμώνουν ακόμα περισσότερο την θέληση μας.

Δεν σταματάμε εδώ.

Το υποσχεθήκαμε αλλά και το αποφασίσαμε στις Λαϊκές μας Συνελεύσεις.

Δεν θα φύγουμε αν δεν φύγουν. Ακόμα και αν φύγουν δεν θα γυρίσουμε στα σπίτια μας γιατί θα συνεχίσουμε δυναμικά και αποφασιστικά την οικοδόμηση του νέου κοινωνικού μοντέλου που διεκδικούμε.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας παντού και πάντα ενάντια σε οτιδήποτε μας καταδικάζει σε μία ζωή χωρίς μέλλον. Συνεχίζουμε με κινητοποίηση-μαζικές συνελεύσεις και επόμενους μεγάλους σταθμούς α) την επόμενη Κυριακή 17/7, μέρα που επισκέπτεται η Χίλαρι Κλίντον την Ελλάδα β) την μεθεπόμενη Κυριακή 24/7 επέτειο της πτώσης της χούντας για το δικό μας ΟΧΙ στη σύγχρονη ολιγαρχία.

Εργαζόμαστε συστηματικά το επόμενο διάστημα, για να οργανώσουμε μία πανελλαδική συνάντηση, όλων των πλατειών αυτή τη φορά, στις 3 Σεπτέμβρη 2011. Μία πανελλαδική κινητοποίηση που θα καταστήσει σαφές σε κάθε πλευρά ότι αυτή η οικονομική και κοινωνική πολιτική που ακολουθείται μας βρίσκει απέναντι.

Εργαζόμαστε συστηματικά το επόμενο διάστημα, για να ολοκληρώσουμε το μοντέλο της δημοκρατίας που θέλουμε να κατακτήσουμε.

Οι πλατείες αποτέλεσαν και αποτελούν για μας και για όλη την Ευρώπη μία πρωτόγνωρη μορφή αντίδρασης και ένα σχολείο Άμεσης και Αδιαμεσολάβητης Δημοκρατίας.

Επιδιώκουμε συνάντηση με όλα τα ευρωπαικά κινήματα πλατειών με στόχο μια πανευρωπαικη δράση για την διαγραφή των χρεών.

Άμεση Δημοκρατία Τώρα!

Όλες οι αποφάσεις από τις Λαϊκές Συνελεύσεις!

Δικαιοσύνη – Ισότητα – Αλληλεγγύη.

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Αγανακτισμένοι Καλαμάτας - Απολογισμός

Εμείς, οι Αγανακτισμένοι της Καλαμάτας, μετά από μια ειλικρινή και αντικειμενική, νομίζουμε, συζήτηση, για την αποτίμηση των πεπραγμένων μας, δηλώνουμε ότι:

          Όπως σε όλη την Ελλάδα, έτσι και στην πόλη μας, για πρώτη φορά, μια κρίσιμη μάζα ανθρώπων, διαφορετικών ηλικιών, εμπειριών, ιδεολογικών και πολιτικών αντιλήψεων, αποτελούμενη από εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, νεολαίους, μετανάστες, επικοινώνησε, συνεργάστηκε, αυτοοργανώθηκε.

          Αρχικά, συνδετικός κρίκος ήταν η περιρρέουσα βαθιά αίσθηση αδικίας και κοροϊδίας, καθώς και το αβέβαιο μέλλον, κυρίως της νεολαίας. Σε αυτή τη φάση, υπερτονιζόταν το ακομμάτιστο, που αρκετές φορές ταυτιζόταν με το απολίτικο και το ειρηνικό. Η αντίθεση εκδηλωνόταν κυρίως ενάντια στο πιλιτικό κατεστημένο και ιδιαίτερα του κυβερνώντος κόμματος. 

          Στη συνέχεια, μέσα από συζητήσεις σε πηγαδάκια και από το μικρόφωνο και προβολές βίντεο κυρίως οικονομικού περιεχομένου, γνωριστήκαμε, αναπτύχθηκε αμοιβαία εμπιστοσύνη, αλληλεγγύη και συλλογικότητα και έτσι ο κόσμος της πλατείας, διαφυλάσσοντας τον ακομμάτιστο χαρακτήρα, πολιτικοποιήθηκε, αμφισβήτησε συνολικά το εκμεταλλευτικό σύστημα και τη δομή της εξουσίας του, κατανόησε ότι οι δήθεν μονόδρομοι είναι παραμύθια και έθεσε γενικότερα ζητήματα όπως:
-      Αυτό το πολιτικό σύστημα που κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους
    πλουσιότερους πρέπει να ανατραπεί.
-      Δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε.
-     Να φύγουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ, κυβερνήσεις, τρόικα, τράπεζες, μνημόνια και
    όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται.
-      Εθνικοποίηση τραπεζών.
-      Άμεση δημοκρατία τώρα.

          Κάναμε την πλατεία 23ης Μαρτίου σπίτι μας και το σπίτι αυτό είναι ανοιχτό και υποδέχεται όλον τον κόσμο που θέλει να είναι ενεργός. Η πλατεία αποτέλεσε και αποτελεί για εμάς πρωτόγνωρη μορφή αντίδρασης και σχολείο άμεσης δημοκρατίας και αυτοοργάνωσης.

          Στο διάστημα αυτό, εκτός από τις μαζικές καθημερινές συνελεύσεις, υπήρξαν και πολλές μαζικότατες δράσεις με απήχηση, όπως:
-     Η πορεία του καναπέ. Κατασκευάσαμε και περιφέραμε στους δρόμους της πόλης έναν
    άδειο καναπέ, τον οποίο τοοθετήσαμε στην κεντρική πλατεία της πόλης, καλώντας τον
    κόσμο να σηκωθεί επιτέλους από τον καναπέ του.
-      Ποδηλατοδρομία για την προπαγάνδιση της απεργίας.
-      Μαζικές πορείες τις ημέρες των απεργιών
-      Κατάληψη της Νομαρχίας.
-       Πορείες διαμαρτυρίας για τη κρατική καταστολή στο αστυνομικό τμήμα στις 28 και 29
     Ιουνίου.
-       Έκδοση αφισών για τις απεργίες, ενάντια στο μεσοπρόθεσμο, ενάντια στους βουλευτές
     που ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο, ενάντια στην καταστολή.
-       Ενεργή συμπαράστση στην απεργία της ΔΕΗ με συμμετοχή στις απεργιακές φρουρές.
-       Συμμετοχή στη συγκέντρωση του Συντάγματος στις 28 Ιουνίου.
-    Συλλογή φαρμακευτικού υλικού και αποστολή του στο ιατρείο της πλατείας Συντάγματος.
-       Οικονομική ενίσχυση για τους συλληφθέντες διαδηλωτές.

          Το διήμερο της συζήττησης και ψήφισης του μεσοπρόθεσμου με το πρωτοφανές αλλά και αναμενόμενο όργιο καταστολής και με τις συζητήσεις που ακολούθησαν τις επόμενες μέρες, βγήκαν στην επιφάνεια με σαφήνεια ζητήματα που πριν ίσως δεν ήταν τόσο καθαρά. Ότι δηλαδή από τη μια μεριά υπάρχουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νεολαίοι που κατά χιλιάδες κατεβαίνουν στο δρόμο διεκδικώντας το αυτονόητο, να μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια στη χώρα τους, και από την άλλη υπάρχει ένα σύστημα εξουσίας και εκμετάλλευσης που δε διστάζει να χτυπήσει με όλα τα μέσα που διαθέτει προκειμένου να στηρίξει τα συμφέροντα του κεφαλαίου καθώς επίσης και ότι ο κόσμος μέσα σ'αυτή την πάλη έδειξε πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα αντοχή, αποφασιστικότητα, αλληλεγγύη.

          Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μια απομαζικοποίηση της συνέλευσης, κυρίως από τη νεολαία, φαινόμενο που πρέπει να προβληματίσει όλους όσους ενδιαφέρονται για τη διατήρηση και το δυνάμωμα αυτής της διαδικασίας. Το φαινόμενο αυτό δεν οφείλεται μόνο  σε αντικειμενικούς παράγοντες – κούραση, καλοκαίρι – αλλά και σε μια ακαθόριστη αίσθηση αναποτελεσματικότητας και προβληματισμού για το τι κάνουμε και εάν μπορούμε να κάνουμε κάτι μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου. Ίσως και στο ότι στις συνελεύσεις υπήρξε αντιπαράθεση και σύγχυση για το θέμα του πώς απαντάμε στη βία της εξουσίας.

          Ξέρουμε ότι ο άμεσος στόχος μας δεν επιτεύχθηκε. Το μεσοπρόθεσμο ψηφίστηκε και ο αγώνας θα είναι πιο σκληρός από ποτέ. Χάσαμε τη μάχη αλλά δε χάσαμε τον πόλεμο. Με κεντρικά μας συνθήματα “ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ”, “ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΕ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ”, “ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ”, προχωράμε με αλληλεγγύη και αυτοοργάνωση.

Αγανακτισμένοι Καλαμάτας - Προτάσεις

1.Επαναβεβαιώνουμε τους γενικούς στόχους μας, όπως έχουν διατυπωθεί στο ψήφισμά μας.
2.Σε συνεργασία με το κίνημα “δεν πληρώνω”, να γίνονται τακτικοί πανελλαδικοί αποκλεισμοί διοδίων  
    και μέρες άρνησης πληρωμής εισιτηρίων.
3.Άρνηση πληρωμής των 5 ευρώ στα νοσοκομεία, της έκτακτης εισφοράς και των φόρων – εισφορών
   των λογαριασμών της ΔΕΗ, αφού εξεταστεί η νομική πλευρά του θέματος.
4.Άσκηση πίεσης για να μη γίνουν απολύσεις και εκδήλωση με διάφορους τρόπους κατά περίπτωση της
   αλληλεγγύης μας σε απολυμένους
5.Άσκηση πίεσης σε Πρωτοβάθμια Σωματεία, Εργατικά Κέντρα, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, για την προκήρυξη
   γενικής πολιτικής απεργίας το Σεπτέμβριο με αιτήματα:
     - Να φύγουν κυβέρνηση και τρόικα και το καθεστώς κατοχής
     - Να ακυρωθεί η δανειακή σύμβαση και τα Μνημόνιά της.
     - Στάση πληρωμών – διαγραφή του χρέους.
     - Ποιοτική και δωρεάν υγεία – παιδεία.
     - Καμιά ιδιωτικοποίηση.
     - Αύξηση μισθών – ημερομισθίων – συντάξεων
     - Μείωση των ωρών εργασίας.
6.Μπλοκάρισμα, με οποιονδήποτε πρόσφορο κάθε φορά τρόπο προσπάθειας ιδιωτικοποίησης και
   εκποίησης της δημόσιας περιουσίας.
7.Καμία δίωξη στους συλληφθέντες – Αλληλεγγύη στους διωκώμενους.

(Για τις επιμέρους δράσεις μας σε τοπικό επίπεδο καθώς και για τη συνέχιση των συνελεύσεων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού από δω και πέρα, θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε σε νέα συνέλευση, τη Δευτέρα)

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

H Αφίσα των Αγανακτισμένων Καλαμάτας που "επικυρήσσει" τους 3 βουλευτές του νομού που ψήφισαν ΝΑΙ...


Ψήφισμα Ομάδας Πολιτών Ηλιούπολης

Η ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
ΚΑΙ Η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Για πρώτη φορά εμφανίζεται  στις μέρες μας ένα κίνημα αυτο-οργανωμένο με κεντρικό  του σύνθημα την άμεση δημοκρατία. Ένα κίνημα που αμφισβητεί το πολιτικό και κοινωνικό σύστημα και την κομματοκρατία που το στηρίζει. Εκατοντάδες χιλιάδες λαού ενώνονται μαζικά, πέρα από κόμματα και ιδεολογίες, κι αυτό δεν είναι μια διαμαρτυρία.
Τα αποτελέσματα της πρόσφατης δημοσκόπησης της Public Issue, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σηματοδοτούν μια καμπή στο πολιτικό σκηνικό αυτού του τόπου. Η επιρροή των δυο μεγάλων κομμάτων αγγίζει μόλις το 35% του εκλογικού σώματος, γεγονός πρωτοφανές για το πολιτικό σύστημα. Η απαξίωση των πολιτικών κομμάτων είναι ολοκληρωτική, ενώ την ίδια στιγμή, πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι κινητοποιούνται ανεξάρτητα από τους υπάρχοντες κομματικούς μηχανισμούς.
 Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι δεν αντέχουν άλλο να καταστρέφεται η ζωή τους για να επιβιώσουν οι τράπεζες. Αρνούνται να δεχτούν να πληρώσουν αυτοί για να σωθεί ένα άθλιο και χρεοκοπημένο σύστημα.
Από την πρώτη μέρα που ξέσπασε αυτό το κίνημα στις πλατείες, μέχρι σήμερα, τουλάχιστον 1.500.000 κόσμος έχει περάσει μόνο από το Σύνταγμα. Οι 500.000 που κατέβηκαν στην τελευταία συγκέντρωση στην Αθήνα, μαζί με τις δεκάδες συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας, δεν οργανώθηκαν από κανένα κόμμα. Κάθε άλλο. Οι ηγεσίες των κομμάτων στην αρχή αμήχανα, όχι μόνο ενοχλήθηκαν αλλά σαμποτάρισαν αυτές τις κινητοποιήσεις και προσδοκούσαν στην αποτυχία τους. Αισθάνονται ότι χάνουν την ισχύ τους και το ρόλο ύπαρξής τους. Πώς είναι δυνατόν συγκεντρώσεις Î
 �κατοντάδων χιλιάδων πολιτών να πραγματοποιούνται χωρίς τη συμβολή και τη σφραγίδα των κομμάτων;
Ποτέ στην ιστορία της Ελλάδας δεν κράτησε μια κινητοποίηση χωρίς κόμματα,  ενάντια στο σύστημα, τόσες πολλές μέρες. Η κοινωνία διακατέχεται από μια μεγάλη επιθυμία να αυτοκυβερνηθεί και αυτή η θέλησή της είναι η μεγαλύτερη εγγύηση για την πραγματοποίηση της άμεσης δημοκρατίας στις μέρες μας.
Η πολιτική δεν είναι επιστήμη που χρειάζεται ειδικούς γνώστες της για να την ασκήσουν. Πολιτική σημαίνει έκφραση του λαού και όχι των ειδημόνων αντιπροσώπων του.
Η αντιπροσώπευση είναι εξ ορισμού αντίθετη με την άμεση δημοκρατία. Στην άμεση δημοκρατία δεν αναγνωρίζεται σε κανένα άτομο, οργάνωση ή κόμμα το δικαίωμα να θεσπίζει νόμους, να παίρνει αποφάσεις και να τις εκτελεί, να κυβερνά και να δικάζει αντί για τους πολίτες. Δημοκρατία σημαίνει δήμος, κράτος πολιτών και όχι κομμάτων ή αντιπροσώπων του.
Όχι απλά δεν χρειάζονται τα κόμματα για τη λειτουργία της δημοκρατίας αλλά σήμερα είναι και επικίνδυνα για τη λειτουργία της. Τα κόμματα είναι δεμένα με την ύπαρξη του ολιγαρχικού συστήματος. Μπαίνει, λοιπόν, σε αμφισβήτηση ο ρόλος και η αναγκαιότητά τους, απειλούνται να μπουν στο περιθώριο, ο κόσμος να τα αγνοήσει κι έτσι να αυτοκαταργηθούν, γι’ αυτό  και τρέφουν μίσος για την άμεση δημοκρατία.
Η πολιτική κυριαρχία των κομμάτων μέχρι τώρα εμφανιζόταν σαν φυσική και αναπόφευκτη. Κάθε κόμμα πίστευε ότι οφείλει να ασκήσει εξουσία μέσα από τις εκλογές και έτσι ήταν δεδομένο γι’ αυτό, ότι οι πολίτες-ψηφοφόροι του τού έχουν μεταβιβάσει εσαεί το δικαίωμά τους στην εξουσία. Από την άλλη, κάθε πολίτης-ψηφοφόρος πίστευε ότι τα κόμματα είναι οι φυσικοί φορείς της εξουσίας και ότι με την παραχώρηση αυτού του δικαιώματος στους αντιπροσώπους του, ο ίδιος κυβερνά. Αυτή η αυταπάτη γίνεται σήμερα κατανοητή μ’ έναν οδυνηρό τρόπο από την κοινω
 νία και έτσι η αμφισβήτηση της πολιτικής κυριαρχίας των κομμάτων είναι  ένα φυσικό επακόλουθο.
Η εξουσία δεν είναι ιδιοκτησία κανενός κόμματος. Η εναλλαγή στην εξουσία των πολιτών και όχι των κομμάτων είναι η έκφραση της δημοκρατίας και της ελευθερίας.
Οι άνθρωποι δεν θεωρούν πλέον τους θεσμούς που τους είχε επιβάλει το πολιτικό σύστημα δίκαιους. Οι κανόνες δικαίου δεν ρυθμίζονται από τους ίδιους αλλά από την εκάστοτε κρατική εξουσία. Ήταν δοσμένοι και αμετάβλητοι, κομμένοι και ραμμένοι για να εξυπηρετούν την ολιγαρχία και το σύστημά της.
Τώρα όμως αμφισβητούν την οικονομική και πολιτική διακυβέρνηση, δεν ανέχονται την υπάρχουσα διαφθορά και σήψη και αναζητούν τους τρόπους μέσα από τη δική τους αυτο-οργάνωση για να γεννηθούν νέοι θεσμοί, νέοι νόμοι κοινωνικά δίκαιοι και ένα οικονομικό σύστημα που θα τους επιτρέψει επιτέλους να ζήσουν. Γιατί το ποιο θα είναι το οικονομικό μοντέλο που θα γεννηθεί αλλά και το ποιοι θα είναι οι κανόνες δικαίου που θα το πλαισιώσουν είναι κάτι που αφορά την απόφαση όλων των πολιτών και όχι των κομμάτων.
Τα κόμματα εκτός από το κράτος ελέγχουν τα συνδικάτα, την τοπική αυτοδιοίκηση, τις πρυτανικές αρχές καθώς και όλους τους συλλόγους. Η άμεση δημοκρατία είναι αντίθετη με την αντιπροσώπευση που υπάρχει σ’ αυτά και έτσι η λειτουργία της θα αποδεσμεύσει τα συνδικάτα, τους δήμους και κάθε μορφή οργάνωσης από την εξουσία των κομμάτων και ο έλεγχος ουσιαστικά θα γίνεται από τον ίδιο το λαό.
Οι εκπρόσωποι των κομμάτων συγχέουν συνειδητά τη δυναμικότητα της άμεσης δημοκρατίας με το λεγόμενο αυθόρμητο, το οποίο έχει ανάγκη σύμφωνα μ’ αυτούς την «φωτισμένη» ηγεσία με τις ιδέες της για να το κατευθύνει στο «σωστό δρόμο». Αυτό που καθοδηγεί όλα τα κόμματα είναι τα δόγματα και τα αξιώματα και είναι αυτά που προσπαθούν να επιβάλουν στο λεγόμενο αυθόρμητο για να το ελέγξουν. Άλλωστε η λέξη αυθόρμητο είναι ένα ιδεολόγημα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αλλά εξυπηρετεί τις ανάγκες και το λόγο ύπαρξης των κομμάτων.
Όσο για τους αφορισμούς διαφόρων για το απολίτικο κίνημα αυτών που αυτο-οργανώνονται καθημερινά στις πλατείες, εντέχνως κρύβουν, ότι είναι βαθιά πολιτικοποιημένοι, ενάντια σε όλα τα κόμματα και ότι αναζητούν την απεξάρτησή  τους απ’ αυτά.
Υπάρχουν ορισμένες φωνές που διαμαρτύρονται και ισχυρίζονται ότι μέσα από την απαγόρευση των κομμάτων στις λαϊκές συνελεύσεις απαγορεύεται και η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Εννοούν, βέβαια, την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών των κομμάτων τους, μικρών και μεγάλων, που όλοι μας γνωρίζουμε εδώ και δεκαετίες και όχι την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, γιατί αυτό ήδη συντελείται χάρις στην απουσία των κομμάτων από το αναπτυσσόμενο αυτό κίνημα.
Αν θέλετε, λοιπόν, μέσα σε μια νύχτα να διαλύσετε αυτό το κίνημα, επιτρέψτε σε όλα τα μικρά και μεγάλα κόμματα να πάρουν μέρος. Θα γίνει επιτέλους η ελεύθερη διακίνηση των «ιδεών τους». Τα μεγάλα κόμματα θα καπελώσουν τα μικρά, τα μικρά θα διαμαρτύρονται, οι ιδέες τους θα είναι ελεύθερες αλλά αυτό που θα γίνει σίγουρα είναι ότι η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών θα πάψει να υπάρχει και μαζί τους το κίνημα για την άμεση δημοκρατία θα δεχτεί ένα πολύ μεγάλο πλήγμα.
Από τη στιγμή που δεν μπορεί η κομματοκρατία να ελέγξει αυτό το κίνημα, πρέπει και να το πνίξει. Τα κόμματα  δεν μπορούν να πιστέψουν και να αποδεχτούν ότι έχει ανοίξει μια καινούργια σελίδα στην ιστορία όπου δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Αυτοί που κινητοποιούνται ξέρουν πολύ καλά τι θέλουν, έχουν πολιτική στόχευση και δεν είναι καθόλου αυθόρμητο αυτό το ξέσπασμά τους, αλλά πολύ συνειδητό. Το πώς θα πραγματοποιηθούν οι στόχοι τους αυτό είναι το ζητούμενο, αλλά θα εξαρτηθεί αποκλειστικά και μόνο από τους ίδιους και από κανένα κόμμα ή μεσσία.
Ο λαός απαιτεί να τελειώνει μ’ αυτό το σύστημα που τον καταστρέφει και ταυτόχρονα εκφράζει την αντίθεσή του σε όλη την κομματοκρατία. Αυτό είναι πολύ σπουδαίο άλμα, τόσο σπουδαίο που έχει αποσυντονίσει τα κόμματα όλων των χρωμάτων και μεγεθών. Το τέλος των κομμάτων και της κομματοκρατίας έχει αρχίσει. Αυτό που ξεκίνησε, ακόμα κι αν πισωγυρίσει προσωρινά, δεν μπορεί να σταματήσει. Είναι σίγουρο ότι τίποτα δεν θα αλλάξει αυτό το γύρισμα της σελίδας στην ιστορία.

ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ



Μετα απο επικοινωνια με Σύνταγμα υπάρχει μεγάλη ανάγκη για οξυμετρα. Ειναι συσκευες για μέτρηση του οξυγονου στο αιμα και των παλμών της καρδιας. Κάνουν έκκληση σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Εαν υπάρχει κάποιος που μπορεί να βοηθήσει να τα πάρουμε δωρεαν ή έστω σε τιμή κόστους ας απευθυνθει στην γραμματεία.