Loading...

ΨηφίσματαΜετά από συζήτηση και προτάσεις που ακολουθήθηκαν από ψηφοφορία, η λαϊκή συνέλευση της Πλατείας 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα αποφάσισε τα παρακάτω:
1. Να γίνεται λαϊκή συνέλευση για το υπόλοιπο του καλοκαιριού μία φορά την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη, 10 μ.μ.
2. Όλες τις υπόλοιπες μέρες της κάθε εβδομάδας ως το τέλος του καλοκαιριού θα πραγματοποιούνται διάφορες δράσεις στην πλατεία, ώστε αυτή να παραμείνει ζωντανή, σύμφωνα με προτάσεις που διατυπώθηκαν και θα διατυπωθούν.
3. Προς το παρόν, την Τρίτη θα οργανώνονται Θεματικές Βραδιές με παρουσιάσεις από ομάδες εργασίες διαφόρων θεμάτων, όπως υγεία, παιδεία, κλπ. Την Τετάρτη θα είναι Bραδιά Ενημέρωσης, με ενημέρωση από ομάδα εθελοντών για την τρέχουσα επικαιρότητα της προηγούμενης εβδομάδας και η Κυριακή θα είναι Ημέρα Προβολών. Καλούνται όλοι να συνεισφέρουν με τη συμμετοχή τους στις ομάδες εργασίας, τη γραμματεία και τον καθαρισμό της Πλατείας. ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, 21/06/2011

Η κυβέρνηση, υπακούοντας στις εντολές της Τρόικας, ξεπουλάει για ψίχουλα τον δημόσιο πλούτο που έχει δημιουργηθεί από το υστέρημα του ελληνικού λαού. Πρώτη στο στόχαστρο έχει μπει η ΔΕΗ, μια δημόσια κερδοφόρα επιχείρηση στρατηγικού χαρακτήρα. Ως πολίτες αυτής της χώρας συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ, γιατί γνωρίζουμε ότι η ιδιωτικοποίηση θα πλήξει πρώτα όλους εμάς που θα κληθούμε να πληρώσουμε για την κερδοφορία των ιδιωτών.
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 

Δημόσια ΔΕΗ στην υπηρεσία του λαού

ΔΕΝ θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους


ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ 23ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Κυριακή 12/6/2011

1. Κάνουμε σε όλους κάλεσμα για κοινή πορεία την Τετάρτη 15/6/2011 στις 10.00 το πρωί στην πλατεία 23ης Μαρτίου
2. Η πορεία κάνει στάση στα γραφεία του Κουσελά όπου τοιχοκολλείται το κείμενο που κατατέθηκε στη Γραμματεία της Συνέλευσης. Το κείμενο αυτό παραδίδεται και σε όλους τους βουλευτές της Μεσσηνίας.
3. Συνεχίζουμε για κατάληψη της Νομαρχίας μέχρι τις 8.00 το βράδυ οπότε και ανεβαίνουμε στην πλατεία της 23ης Μαρτίου.
4. Τυπώνεται αφίσα που θα γράφει:“Δε χρωστάμε-δεν πληρώνουμε-δεν πουλάμε. Όλοι στην απεργία στις 15 Ιουνίου. Όλοι στις 10.00 το πρωί στην πλατεία της 23ης Μαρτίου για συγκέντρωση, πορεία και κατάληψη της Νομαρχίας.
5. Την Τρίτη στις 8.00 το βράδυ θα κάνουμε ποδηλατοδρομία. Εκκίνηση από την πλατεία της 23ης Μαρτίου.      ΨΗΦΙΣΜΑ  ΛΑΪΚΗΣ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ                                 ΠΛΑΤΕΙΑΣ    23ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ


Εδώ και πολύ καιρό παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς.

Είμαστε εργαζόμενοι, αγρότες, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, μετανάστες που έχουμε έρθει στην πλατεία 23ης Μαρτίου Καλαμάτας για να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για τις ζωές και το μέλλον μας.

Είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματα μας μπορούν να  προέλθουν μόνο από ΕΜΑΣ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους που θα απεργήσουν την επόμενη περίοδο να καταλήξουν και να παραμείνουν στην πλατεία.

Δεν θα φύγουμε από τις πλατείες, μέχρι να φύγουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: Κυβερνήσεις, Τρόικα, Τράπεζες, Μνημόνια και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται.

Τους διαμηνύουμε ότι το χρέος δεν είναι δικό μας.

Εκεί στις πλατείες θα συνδιαμορφώσουμε όλα μας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας.

·      Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δεν πρέπει να περάσει
·      Να αρθεί η βουλευτική ασυλία
·      Να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών
·      Κάτω τα χέρια από τη δημόσια περιουσία! Να τιμωρηθούν όσοι τη λεηλάτησαν και να ανακτηθεί ότι έχει πουληθεί
·      Να εθνικοποιηθούν οι Ιδιωτικές Τράπεζες

Αυτό το πολιτικό σύστημα που κάνει τους φτωχούς – φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους, δεν μπορεί πια να αποφασίζει ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ και πρέπει να ανατραπεί !

                  ΖΗΤΑΜΕ: ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!

                  ΙΣΟΤΗΤΑ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Ο μόνο; Αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ!
         Λαϊκή  Συνέλευση  Καλαμάτας,  04/06/2011

 

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ;

Είμαστε απλοί άνθρωποι. Είμαστε σαν κι εσάς: άνθρωποι που κάθε πρωί πηγαίνουν να σπουδάσουν, να εργαστούν ή να βρουν δουλειά, άνθρωποι που έχουν οικογένεια και φίλους. Είμαστε άνθρωποι που εργάζονται σκληρά κάθε ημέρα για να ζήσουν και να προσφέρουν ένα καλύτερο μέλλον στους γύρω μας.


Κάποιοι από εμάς είναι προοδευτικοί, κάποιοι άλλοι συντηρητικοί. Μερικοί έχουν «πιστεύω», μερικοί δεν έχουν. Μερικοί έχουν συγκεκριμένη ιδεολογία, και άλλοι είναι απολίτικοι. Ολοι μας όμως είμαστε ανήσυχοι και θυμωμένοι από τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις που βλέπουμε γύρω μας. Από τη διαφθορά των πολιτικών, των επιχειρηματιών, των τραπεζιτών... Από το ότι οι απλοί άνθρωποι αισθάνονται αβοήθητοι.
Αυτή η κατάσταση μας πληγώνει όλους καθημερινά. Ομως αν ενωθούμε μπορούμε να την αλλάξουμε. Ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε το χτίσιμο μιας καλύτερης κοινωνίας.
Πιστεύουμε ότι:
-Προτεραιότητα για κάθε προηγμένη κοινωνία πρέπει να είναι η ισότητα, η πρόοδος, η αλληλεγγύη, η ελευθερία της συμμετοχής στον πολιτισμό, την οικολογική βιωσιμότητα και την ανάπτυξη, την ευημερία και την ευτυχία των ανθρώπων.
-Υπάρχουν βασικά δικαιώματα που πρέπει να προστατεύονται στην κοινωνία μας: το δικαίωμα στη στέγαση, την απασχόληση, τον πολιτισμό, την υγεία, την εκπαίδευση, την πολιτική συμμετοχή, την ελεύθερη προσωπική ανάπτυξη, τα δικαιώματα του καταναλωτή, το δικαίωμα για μια υγειή και ευτυχισμένη ζωή.
-Με τον τρόπο που λειτουργούν σήμερα η κυβέρνηση και το οικονομικό μας σύστημα αδυνατούν να αντιμετωπίσουν αυτές τις προτεραιότητες και αυτό αποτελεί πλέον εμπόδιο για την πρόοδο των ανθρώπων.
-Δημοκρατία σημαίνει κυβέρνηση του λαού (δήμος = λαός, κράτος = κυβέρνηση), και αυτό θα πρέπει να συμβαίνει. Αντίθετα, ξέρουμε όλοι ότι το πολιτικό μας σύστημα δεν θέλει καν μας ακούσει. Το καθήκον τους θα έπρεπε να είναι να μεταφέρουν τη φωνή μας στα εθνικά και διεθνή θεσμικά όργανα, να διευκολύνουν την συμμετοχή των πολιτών μέσα από κανάλια άμεσης επικοινωνίας, να λειτουργούν προς όφελος της ευρύτερης κοινωνίας και όχι υπέρ των πλουσίων που ευημερούν εις βάρος μας, όχι ακολουθώντας πιστά μονάχα τις προσταγές των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων τα οποία έχουν επιβάλει τη δικτατορία και την κομματοκρατία.
-Η συγκέντρωση της εξουσίας στα χέρια των λίγων παράγει ανισότητα, προκαλεί εντάσεις, φέρνει αδικία, η οποία οδηγεί στη βία. Κι εμείς την απορρίπτουμε.Το απαρχαιωμένο οικονομικό μοντέλο παγιδεύει την ατμομηχανή της κοινωνίας μέσα σε ένα φαύλο κύκλο όπου οι λίγοι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι πολλοί βουλιάζουν στη φτώχεια τη μιζέρια. Και έτσι καταρρέουμε. Μοναδικός σκοπός του συστήματος είναι η συσσώρευση κεφαλαίων σε βάρος της αποτελεσματικότητας και της ευημερίας της κοινωνίας.
-Η σπατάλη πόρων οδηγεί στην καταστροφή του πλανήτη, δημιουργώντας ανεργία και οι καταναλωτές πολίτες αποτελούν μέρος του κέντρου βάρους σε ένα μηχάνημα σχεδιασμένο να εμπλουτίσει μια μειοψηφία που δεν ξέρει τις ανάγκες μας.
-Είμαστε ανώνυμοι αλλά χωρίς εμάς τίποτα δεν θα μπορούσε να υπάρξει, καθώς εμείς κινούμε τον κόσμο. Αν σαν κοινωνία μάθουμε να μην εμπιστευόμαστε αφηρημένες οικονομικές αποδόσεις που ποτέ δεν ωφελούν τους πολλούς, μπορούμε να εξαλείψουμε τις καταχρήσεις και τις ελλείψεις από τις οποίες σήμερα όλοι υποφέρουμε. Χρειάζεται μια ηθική επανάσταση... Είμαστε άνθρωποι, όχι προϊόντα σε μια αγορά…
Για όλα τα παραπάνω, είμαι εξοργισμένος.
Νομίζω ότι μπορώ να το αλλάξουμε.
Νομίζω ότι μπορώ να βοηθήσω.
Ξέρω ότι μαζί μπορούμε.
Παρέα με εμάς. Είναι δικαίωμά σας.