Loading...

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ


Πάνω από 150 άτομα συγκεντρώθηκαν χθες αργά το βράδυ 
έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση της Καλαμάτας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη βία εναντίον των διαδηλωτών την ίδια ώρα στο Σύνταγμα. 

Λίγο νωρίτερα ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στην Πλατεία 23ης Μαρτίου είχε ακούσει σοκαρισμένος από το μικρόφωνο τηλεφώνημα Καλαματιανής που ήταν ανάμεσα στους Αγανακτισμένους από την Καλαμάτα και είχε ανέβει χθες στο Σύνταγμα για να συμμετέχει στην 48ωρη διαμαρτυρία εναντίον της ψήφισης του ΜεσοπρόθεσμουΠρογράμματος 
έξω από τη Βουλή των Ελλήνων.

Η κοπέλα, μέσα σε ήχους από φωνές πλήθους και δακρυγόνων που έσκαγαν κάθε 2 λεπτά,
 "μετέφερε" στην Πλατεία το "κλίμα" του Συντάγματος. Τα ΜΑΤ έκαναν επίθεση με δακρυγόνα κάθε 2 λεπτά περίπου, ή και συχνότερα κάποιες φορές, εναντίον του κόσμου που στη συντριπτική του πλειοψηφία παρακολουθούσε εκείνη την ώρα τη συναυλία των Β. Παπακωνσταντίνου και Αλκίνοοου Ιωαννίδη, που γινόταν στο κάτω μέρος της πλατείας, χόρευε, τραγουδούσε ή φώναζε συνθήματα έξω από τη Βουλή. Μέσα στον κόσμο ήταν άνθρωποι ΚΑΘΕ ΗΛΙΚΙΑΣ, αλλά και ελάχιστοι που πέταξαν πέτρες. Αυτό ήταν αρκετό για να βομβαρδίσουν τα ΜΑΤ με ασφυξιογόνα και δακρυγόνα το πλήθος, ρίχνοντας και μια βολίδα κρότου-λάμψης απευθείας καταπάνω στον κόσμο με αποτέλεσμα μια κοπέλα να πάρει φωτιά! Στη συνέχεια, εντελώς απρόκλητα και ενώ ο κόσμος ακόμα προσπαθούσε να συνέλθει, άρχισε η συνεχής ρίψη χημικών στην πλατεία, στο Μετρό ώστε να μη μπορεί ο κόσμος να διαφύγει, στις σκηνές των διαδηλωτών και ακόμα και στο σταθμό πρώτων βοηθειών.
Η ρίψη χημικών συνεχίστηκε για πολλή ώρα αργά το βράδυ, 
ακόμα και όταν η Πλατεία ήταν πια σχεδόν άδεια.
Το αποτέλεσμα το γνωρίζουμε... 
300 άτομα μεταφέρθηκαν με καρδιοαναπνευστικά προβλήματα στα νοσοκομεία!

Την ίδια ώρα τα ΜΜΕ της χώρας σιωπούσαν ή παραπληροφορούσαν αισχρά!

Ο κόσμος στην Πλατεία 23ης, ακούγοντας τη μαρτυρία της κοπέλας και βλέποντας τις φωτογραφίες από το Σύνταγμα που την ίδια ώρα είχαν ανεβάσει στο facebook Καλαματιανοί από το Σύνταγμα, εξοργίστηκε και αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Καλαμάτας, όπου έκλεισε το δρόμο, φώναξε συνθήματα κατά της Αστυνομικής βίας και παρέμεινε για αρκετή ώρα.

Να σημειωθεί ότι οι μισοί από τους Καλαματιανούς, που έγιναν δεκτοί με συγκινητικά χειροκροτήματα και φωνές χαράς από τους διαδηλωτες στην Πλατεία Συντάγματος όταν έφτασαν εχθές το μεσημέρι, παρέμειναν εκεί για να συμμετέχουν 
στον αποκλεισμό της Βουλής και τη διαμαρτυρία και σήμερα.

Αναλυτικότερα το βράδυ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ 23ης ΜΑΡΤΙΟΥ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου